Motorsport historik

Hur det började

1996 körde jag lastbil på Arla. Arla anordnade ecodriving-kurs för oss chaufförer. Mitt under kursen sa föredragshållaren: ”- Om 15 år kommer ni att köra på vätgas, och den enda avgasen ni släpper ut är vatten.”
Detta fick mig att börja leta information och förkovra mig i vätgasens värld.
Parallellt med dessa nya tankar fortsatte jag med mitt stora intresse, motorsport. 1991 hade jag tagit min racinglicens. 1995 debuterade jag i långlopp. Vi vann mästerskapet i vår klass både -95 och -96. Därefter körde jag JTCC med ett antal pallplatser i den absoluta svenska racingeliten, följt av ett års heltids chefsmekanikerobb på BMW:s fabriksteam Westcoast racing. 00-07 körde jag superkart, med NM-brons som främsta merit. Karriären har även inneburit ett antal vinster och pallplatser i den svenska superkartserien. 2003 hade jag ledningen i serien fram till sista racet då jag fick se mig besegrad med en poäng i sluttabellen. Detta till den legendariske superkartföraren Bobo Westman.

Åren som kom fick jag gå lite på sparlåga då vårt lantbruksföretag behövde mer och mer tid. Idag är gårdarna som jag och min bror drev tillsammans utarrenderade och Flädjemark Sports har allt fokus.

Våren 2008 gjorde jag som så många gånger förr, gick in på internet och "googlade" på vätgas. Denna gång kom Vätgas Sverige upp på bildskärmen. Ett partnerskap med medlemmar från näringsliv, institut, kommuner, regioner, nationella myndigheter och föreningar. Jag tog kontakt, tycke uppstod, och ett samarbete inleddes.
Nästa viktiga steg

Under 2009 genomförde Flädjemark Sports tillsammans med Johan Ahlberg och Roland Lindblom ett examensarbete på Halmstad högskola. Projektet gick ut på att konvertera en vanlig Otto bensinmotor i en radical sportvagn till vätgasdrift. Detta med ett antal organisationer och företag i ryggen som stöttade vår vision. Bilen startade, och går sedan den 25:e Maj 2009. Tack Johan och Roland!
Konverteringen är gjord med enklast möjliga teknik och ombyggnad. Detta för att påvisa att det inte är någon större hemlighet med att konvertera och driva en motor på vätgas. Med små medel, stor entusiasm och ideella krafter har processen gått framåt.
Vårt kontaktnät växer ständigt, inte minst genom framträdanden på olika utställningar och tävlingar, och vi är glada att ha så mycket kunnande och så bred kompetens att tillgå.
2010

F.r.o.m hösten 2010 tävlar jag åter igen i superkart. Detta utav flera skäl.
1. Superkart är utan tvekan det häftigaste du kan köra om du inte räknar in F1 eller sportvagnsprototyper.
2. Jag vill hålla igång racemässigt till den dagen vi kommer ut på bana med en vätgasdriven sportvagn.
3. Eftersom jag alltid tyckt att det bästa sättet att lansera någon ny produkt är att göra det genom motorsporten, så tar jag nu min egen uppfinning Erasure den promotionvägen.
Förarinstruktörsjobbet

2003 ringde Gino Donnatella på Rossab mig. Gino säljer bilar i superbilssegmentet såsom Lamborghini, Pagani, Ferrai etc. Vi har allt sedan den dagen Gino ringde haft ett samarbete som går ut på att jag instruerar Ginos kunder ombord i sina egna bilar på någon racetrack. Det är en ynnest att få förtroendet år efter år att köra och lära ut spårval och körtekniker i dessa mycket sällsynta och exklusiva skapelser.

/Jonas Flädjemark